Интервю с арх. Цветелина Попова, основател на Arhwave

Архитект Попова за началото на своята кариера, страстта си към архитектурата и Arhwave - новото архитектурно студио в гр. Гоце Делчев!
Интервю с арх. Цветелина Попова., основател на архитектурно студио Arhwave

Здравей Цвети, разкажи ни повече за теб?

Здравей, моят път към архитектурата започна от детските ми години, обичах да рисувам и интересът ми към формообразуване се засилваше с всяка година. През 2014г. завърших средното си образование в ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев и бях приета в УАСГ, гр. София, специалност Архитектура. Паралелно със следването, работих като стажант в няколко фирми до дипломирането си като магистър архитект през 2020г. Комбинацията между теория и практика ми помогна да разбера, че архитектурата е не просто формообразуване, а единство между форма, функция и естетика.

Продължих работа като архитект в INT ARH с водещ проектант арх. Мария Попмаркова до началото на 2024г., където имах възможността да се науча на професионализъм, да се докосна до истинското проектиране, да ръководя целия процес между проектанти и инвеститори. Разбрах как това единство, между форма, функция и естетика, се постига в реална среда.

Какво те вдъхнови да основеш Arhwave?

Стремежът към развитие, към изграждане на екип, който да има умението да отговаря на нуждите на клиента, пречупвайки ги през погледа на творец, за създаване на една добра среда за живот.

Завръщайки се в родния ми град, вярвам че ще имам възможността да преследвам тези цели, благодарение на подкрепата на цялото ми семейство.

Проекти Arhwave

Какви са основните услуги, които Arhwave предлага?

Ние предлагаме един цялостен процес, през който клиентът трябва да премине, за да постигне желаната инвестиция, било то в жилищна, обществена или производствена сграда. Това протича в следните стъпки, които можете да откриете в нашия сайт https://arhwave.com/:

  1. Анализ на мястото
  2. Идейни концепции, които изясняват възможностите на парцела – Концептуален и Идеен проект
  3. Изготвяне на проектна документация по всички инженерни части за получаване на строително разрешение – Технически проект
  4. Указваме съдействие по време на процеса на съгласуване и одобряване в съответните компетентни органи
  5. Изготвяне на подробни количествени сметки и детайли – Работен проект
  6. Изготвяне на реалистични визуализации и маркетинг материали, необходими за реклама
  7. Авторски надзор по време на строителството

Какво отличава Arhwave от други архитектурни студиа?

Всяко архитектурно студио има индивидуален подход към клиента.

Нашата цел е да превърнем процеса на проектиране в едно интересно и вдъхновяващо преживяване както за нас, така и за инвеститора. По този начин сме уверени, че всеки наш обект ще отговаря напълно на изискванията на и ще допринася за изграждането на качествена и хармонична среда за живот.

Проекти Arhwave

Как би описала екипа на Arhwave?

Креативни, отговорни и постоянно търсещи.

Върху какво работите в момента?

В момента работим по няколко проекта. Един от тях е комплекс от 50 еднофамилни къщи в град Костинброд. Паралелно, завършваме комплекс от три еднофамилни къщи в близост до град Разлог. Освен това, разработваме Ритейл парк близо до София, който все още е на концептуално ниво.

Как виждаш развитието на строителния сектор през следващите години?

Вярваме, че строителната индустрия ще продължи да се развива положително. В основата на създаването на устойчиви сгради лежи използването на качествени материали и интегрирането на иновационни технологии. За постигане на високо качество на строителството са необходими добър проект, надзор по време на строителство и желание от инвеститора да вложи качество в своята инвестиция.