Андрей Гюров отново повежда ПП в МИР Благоевград

Андрей Гюров отново ще бъде водач на листата на Продължаваме Промяната в Благоевград.
Андрей Гюров Продължаваме промяната

Андрей Гюров отново ще бъде водач на листата на Продължаваме Промяната в Благоевград. Преподавателят от Американския университет се включва в надпреварата за изборите на 2 октомври с екип от още 12 доказани професионалисти с чисто минало и амбиция за истинска Промяна на България. 

Въпреки най-тежката глобална инфлация, война и политическа криза, като председател на ПГ на Продължаваме Промяната в 47 НС Андрей Гюров успя да сплоти и консолидира парламентарната група и заедно да постигнат поставените цели: увеличени пенсии на българските пенсионери, безплатни детските градини за българските деца, връщане на превзетата граница на Капитан Андреево и пресичане пътя на отровните зеленчуци към българските домакинства.

Всичко това беше само първата стъпка от борбата за изтръгването на държавата от ръцете на корупционната хватка. Демокрацията е дълъг и изморителен маратон, но си струва да преследваме целите си, споделя Андрей Гюров. „Демокрацията е единствената гаранция за просперитета на България. Тази битка е на всеки български гражданин и трябва заедно да довършим започнатото – нови увеличения на пенсиите, вдигане на минималната работна заплата, продължаване на войната срещу корупцията“.

Още двама колеги на Андрей Гюров от 47 –о Народно събрание влизат в листата на Продължаваме Промяната – Благоевград. Това са предприемачът Владимир Табутов от Благоевград и юристът Екатерина Димитрушева от Гоце Делчев. След тях се нареждат адвокатът от Сандански Димитрина Хаджиева – Недина, социалният предприемач Иван Христов от Благоевград, Станислав Кимчев, също от Благоевград –  предприемач, експерт по медиен маркетинг и хоров диригент в Благоевград. Следващите кандидат-депутати на Продължаваме Промяната са програмистът Кирил Танушев от Петрич, специалистът по човешки ресурси и планински водач Ваня Кромобоа от Банско, туристическият и застрахователен агент от Разлог – Петър Кулин. От Сатовча в листата влиза финансовият анализатор Сейди Абдишев, а след него се нареждат университетският преподавател Магделина Китанова от Благоевград, която е едно от най-младите лица на Промяната, както и инженерът и предприемач Любомир Костов от Петрич.

На знаковото последно място в листата пък застава известният в Благоевград адвокат, университетски преподавател и граждански активист – Методи Байкушев.

Кандидат-депутатите влизат в изборите уверени, че могат да спечелят.

Мотивите и целите, които си поставят новите лица на Промяната в Благоевград, ще бъдат представени на среща с граждани, симпатизанти и медии на 6 септември (вторник), в 19 ч., на площад Македония (Паметника на Гоце Делчев).

Листата на Коалиция „Продължаваме Промяната“ за Първи МИР – Благоевград.

1. Андрей Гюров от Благоевград – финансист, университетски преподавател, народен представител от 47-то народно събрание и председател на ПГ на Продължаваме Промяната. Владее немски и английски език.
2. Владимир Табутов от Благоевград – предприемач, народен представител от 47-то народно събрание. Владее немски и английски език.
3. Екатерина Димитрушева от Гоце Делчев – юрист, народен представител от 47-то народно събрание. Владее френски, английски, немски и руски език.
4. Димитрина Хаджиева-Недина от Сандански – адвокат. Владее руски език.
5. Иван Христов от Благоевград – социален предприемач. Владее английски език.
6. Станислав Кимчев от Благоевград – предприемач, експерт по медиен маркетинг, хоров диригент. Владее английски и руски език.
7. Кирил Танушев от Петрич – програмист, граждански активист. Владее английски език.
8. Ваня Кромбоа от Банско – специалист човешки ресурси и планински водач. Владее френски и английски език.
9. Петър Кулин от Разлог – туристически и застрахователен агент. Владее английски, немски и руски език.
10. Сейди Абдишев от Сатовча – финансов анализатор. Владее френски и английски език.
11. Магделина Китанова от Благоевград – университетски преподавател в Ирландия. Владее английски и немски език.
12. Любомир Костов от Петрич – инженер и предприемач. Владее английски език.
13. Методи Байкушев от Благоевград – адвокат, университетски преподавател, граждански активист. Владее английски език.

Какво свършиха за региона и по какво ще работят в бъдеще депутатите на Промяната:

 

5 неща, които свършиха депутатите за Благоевградска област

  1. Осигурихме 21,929,296 лева за 13 важни общински проекта за Благоевградска област, сред които:

1.1.  Дългочаканата ул. “Промишлена” в Благоевград. 

1.2. Над 1 500 000 лева за ремонт на пътя Сатовча-Доспат  и улица „Младост” в гр. Хаджидимово на обща стойност  на стойност. 

1.3. Над  2 700 000 лева в гр. Гоце Делчев и още три села в района ще имат нови водопроводи. 

  1. Със закона „Табутов“ (ЗЕВИ) премахнахме пречките за монтиране на соларни панели на покриви и фасади на сгради, и върху имотите към тях, енергията от които ще се използва за покриване на собствено  потребление.
  2. Осигурихме:
    3.1. Над 2 500 000 лева за ремонти на седем училища в област Благоевград на обща стойност!

3.2.  377 062 лева, за да имат вода осем населени места в общините Гърмен и Хаджидимово като осигурихме спешно финансиране на ремонт за водопроводната мрежа. 

  1. Осигурихме бързо отпускане на средства и организиране на обществена поръчка авариралия мост на Покровнишко шосе. 
  2. Успехи в социалната политика:
    – децата от Благоевградска област вече ходят безплатно на детска градина.

– увеличени заплати на учителите 

– увеличени пенсии

– увеличени заплати на лекари 

– данъчни облекчения за родители



5 неща за региона, по които ще работят депутатите на „Промяната“ занапред

  1. Ускорено довършване на АМ Струма по законен начин;
  2. Решаване на проблема с опашките на кабинковия лифт в Банско по законен начин и в съответствие е предложението на големия Боян Петров. 
  3. Създаване на програма за подпомагаме на потребителите за преминаване към отопление с термопомпи и соларни панели, което ще намали разходите за ток и газ с между 40 и 80%;
  4. Ускорена подмяна на довеждащите водопроводи и ВиК мрежата в общините от Област Благоевград. 
  5. Решение за всяко населено място, в което има режим на водата.