Топ 5 производители на естествен камък

В тази статия събрахме информация за топ 5 производителите на гнайс в нашата страна. Разберете кои са те.
Топ 5 производители на естествен камък

Естественият камък е метаморфна скала, която притежава уникални характеристики. Свойствата на гнайса го правят изключително популярен избор за изграждане, облицоване и декорация в строителството, архитектурата и интериорния дизайн.

Естественият камък има дълга история на употреба в България. В миналото той е бил част от старите български домове и обществени сгради. Тази традиция се запазва и до днес, когато отново все повече сънародници се обръщат именно към камък като вариант за градеж и декор на дома.

Популярността на гнайса се дължи и на факта, че природният материал се открива и добива в големи количества по цялата територия на страната. Залежи на различни видове естествен камък са открити в районите на Карлово, Правец, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Петрич, Хасково, Смоля, Гоце Делчев и други.

Големите залежи на гнайс, позволяват процъфтяване на индустрията за добив и обработка на камък. Във всички краища на България има множество малки и големи фирми, които съсредоточават цялата си дейност в производството на естествен и декоративен камък.

Stone-3

Stone-3 (Стоун-3) е млада фирма производител на естествен камък. Производствената ú база се намира в с. Гърмен, близо до гр. Гоце Делчев, Благоевград.

Стоун-3 се специализира в производството, професионалната обработка и продажбата на гнайс, подходящ за всякакви строителни, архитектурни и интериорни проекти. Фирмата предлага богат каталог от продукти – от облицовъчен камък, варовик, мрамор и глиц до камъни за настилка, градеж и покрив. Стоун-3 разполага и с широка гама от речен и декоративен камък.

Фирмата гарантира безупречно качество и перфектното изпълнение на поръчката в оказания срок. Специалистите на Стоун-3 знаят, че естественият камък притежава уникална природна красота и се отнасят с внимание и отдаденост към всеки проект.

Stone-3 разполага голяма производствена и складова база. Всички продукти Гнайс се обработват от качествени и модерни машини, след което се доставят от производителя до оказания обект.

Независимо от „младостта“ си, фирмата е изградила себе си в очите на своите клиенти като лоялен партньор, който работи с отношение и професионализъм.

SIM-2007

SIM-2007 (СИМ-2007) е производител на естествен камък за фасади и настилки. Фирмата се намира в София, между Симеоново и Драгалевци. В каталога ú влизат разнообразни продукти естествени камък – гнайс, варовик, глиц, гранит, павета и други. Предлагат се различни декоративни камъни, речни камъни и дори мивки от камък.

СИМ-2007 притежават една от най-големите складови бази в сферата, в която се намират огромни количества от всички предлагани продукти. Качеството на естествения камък на фирмата е гарантирано. Това прави гнайсът на СИМ-2007 предпочитан продукт на родния и международния пазар.

Valmarg Stone

Valmarg Stone (Валмарг Стоун) се занимава с добив, обработката и продажбата на различни видове естествен камък. Фирмата е на пазара за гнайс от 1997г. и разполага с модерно оборудвана производствена база в Харманли.

Валмарг Стоун разполага с дългогодишен опит с производството на естествен камък, което е превърнало фирмата в уважаван бранд – символ на доброто обслужване и качествените продукти – гнайс, кокали, глиц, облицовъчен камък и т.н.

Фирмата се позиционира в съзнанието на клиентите си като опитен и коректен партньор, ангажиращ се с перфектното изпълнение на обществени и частни проекти.

Pietra Stone Collection 4.0

Pietra (Пиетра) е Софийска компания, синоним на качество. Фирмата се занимава с продажбата на продукти от естествен камък, приложими за фасада, настилка и облицовка. В продуктовия каталог на Пиетра влизат различни видове гнайс – мрамор, гранит, травертин, варовик и други.

Фирма Пиетра е вносител на естествен камък. Компанията работи с чуждестранни производители и предлага качествени продукти на своите български клиенти и партньори.

Пиетра е надежден партньор, който предлага качествени продукти с уникален дизайн.

Gneiss 2018

Gneiss 2018 (Гнайс 2018) е производител на естествен камък, с голяма складова и производствена база в Стара Загора. Фирмата предлага високо качество гнайс на добри цени. В продуктовия каталог попада огромно разнообразие от Ивайловградски камък гнайс – естествен камък, кокали, глиц, облицовъчни плочки, зидария и т.н.

Гнайс 2018 е сигурен партньор, гарантиращ качество и достъпност.