Музикален фестивал „С Музика и Вяра в Сърцето“

Гр. Гоце Делчев ще бъде домакин на V Международен Музикален Фестивал „С Музика и Вяра в Сърцето“ в периода 31.10 - 11.11.2022 г.
Музикален фестивал С музика и вяра в сърцето

Неврокопска Света Митрополия и Община Гоце Делчев организират V Международен Музикален Фестивал „С Музика и Вяра в Сърцето“. Фестивалът ще се проведе от 31.10.2022 г. (понеделник) до 11.11.2022 г. (петък). 

През тези две седмици много музиканти, формации и ансамбли ще изнесат концерти в Неврокопска Света Митрополия. Входът е свободен. 

Музикалният фестивал ще започне днес, 31.10 (понеделник) в 18:00 ч. с концерт на Формация „Дива рекла и приятели“. „Дива река и приятели“ е проект за акустична-етно музика, създадена на основата на българския фолклор. Формацията дава по-различен поглед на познатата ни българска народна музика.

Следващото изпълнение от репертоара на „С Музика и Вяра в Сърцето“ ще бъде на 02.11 (сряда), отново от 18:00 ч. Тогава на сцената в Неврокопска Света Митрополия ще излязат световноизвестният флейтист Бертен Доландер и прочутият пианист Георги Славчев.

В петък (04.11) от 18:00 ч. ще концертира отличеният с множество награди и призове панист  Симеон Гошев.

Събитията от програмата на фестивала ще продължат на 07.11 (понеделник) с концерт на Ансамбъл за ударни инструменти „Престо“ – желан гост на редица престижни музикални фестивали у нас и в чужбина.

На 09.11 от 18:00 ч. на сцената в Неврокопската Света Митрополия ще излязат Кирил Манолов (световноизвестен баритон) и Боряна Ламбрева (забележителен пианист).

Музикалният фестивал ще бъде закрит на 11.11 (петък) от 18:00 ч. с изпълнение на източновърковни песнопения на Хор „Софийски Псалти“, с ръководител доц. д-р Любомир Игнатов.

Неврокопска Света Митрополия и Община Гоце Делчев канят жителите на Община Гоце Делчев да посетят фестивала и да се насладят на виртуозните изпълнения на прочутите участници.

Заповядайте!

Музикален фестива С Музика и Вяра в Сърцето
Музикален фестива С Музика и Вяра в Сърцето