Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“

Първото издание на Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“ ще се проведе в Градския парк на Гоце Делчев на 15-ти и 16-ти октомври.
Земеделски форум "От фермата до твоята трапеза"

Земеделският форум „От фермата до твоята трапеза“ ще се проведе в Градския парк на Гоце Делчев на 15-ти и 16-ти октомври. 

Фестивалът  ще запознае жителите на гр. Гоце Делчев със земеделски производители от цели 14 Общини и тяхната продукция. Двата дни на събитието ще са изпълнени с богата културна програма.

Форумът започва в 10:30 ч. в събота (15.10). Началото е фокусирано към най-малките, за които са подготвени специални спортни игри, организирани от „Детска спортна академия Благоевград“. Тематичен детски спектакъл и Ателие „Face paint“, подготвени от Парти агенция „Бобо“ ще радват децата от 16:00 ч.   

От 17:30 и 18:30 на сцената ще се появят шеф Таньо Шишков и любимата българска актриса Катерина Евро, които заедно ще приготвят вкусни ястия с продукти на земеделските производители на фестивала.

Официалното откриване на Земеделския форум „От фермата до твоята трапеза“ ще започне в 19:30 ч. Музикалното изпълнение първата вечер ще бъде под звуците на известната музика на Васил Найденов & Бенд. Вечерта ще приключи с атрактивно театрално-огнено изпълнение на  Театър на огъня и сенките „Fireter“ и „Батукада“.

Вторият ден на фестивала отново започва в 10:30 ч. и ще продължи с интересна програма. В 20:00 ч. на сцената на форума ще излязат легендарната българска рок група „Сигнал“. Събитието ще бъде закрито със Спектакъла „Огния“  на Театър на огъня и сенките „Fireter“.

Земеделски форум "От фермата до твоята трапеза"

Земеделският форум е организиран от Областна дирекция „Земеделие“, с директор Мария Захова и се реализира под патронажа на Президента на Република България – Румен Радев.

Проектът е подкрепен от Министерство на земеделието, Югозападно държавно предприятие – гр. Благоевград и Общините от Югозападна България – община Гоце Делчев, община Кресна, община Хаджидимово, община Струмяни, община Симитли, община Сандански, община Гърмен, община Белица, община Банско и община Якоруда.

Партньори на събитието са Национално сдружение на общините в Република България, „Метро“ България и „Пирин Спринг“.

Идеята на Земеделския форум е да се утвърди като фестивал за години напред и да дава възможност за земеделските производители в Югозападния регион да представят своята продукция. Форумът ще развие и утвърди Югозападна България като конкурентноспособна туристическа дестинация за всеобхватен устойчив туризъм.

Мисията на „От фермата до твоята трапеза“ е да обедини и да демонстрира качествената, стойностна българска продукция, култура и  туризъм. Сред основните акценти на форума е сътрудничеството между институциите в подкрепата на българското земеделие.

Доброто настроение, забавлението и вкусната храна са гарантирани! Заповядайте!